Tenerife csak magyarul

Lakcímkártya igénylése, lakcím igazolás

Lakcím igazolás - Empadronamiento  

Ehhez először is laknunk kell valahol.

Lakásbérlés esetén a bérleti szerződésre és a bérbeadó aláírására lesz szükségünk az önkormányzatnál kapott bejelentő lapon. Legjobb, ha visszük magunkkal a bérbeadót is. Biztonság kedvéért a bérbeadó vigye magával a tulajdonát képező lakás adás-vételi szerződését is. 

Saját tulajdon esetén az adás-vételi szerződést kell bemutatni.

Mindkét esetben a saját útlevél, vagy személyazonosító igazolvány és a NIE szám igazolás bemutatása is szükséges.

Ügyintézés díja pár euró, melyet a helyszínen kell kifizetni.

CERTIFICADO DE EMPADRONAMIENTO (Lajstromozási bizonyítvány)

Az Empadronamiento bizonyítványt (a választói névjegyzékbe történő regisztrációval) a helyi városházán kell beszerezni. (Ayuntamiento del Puerto de la Cruz, Plaza de Europa, 1)

Városháza Puerto de la Cruzban

Városháza Puerto de la Cruzban

A bejelentkezés az egyén számára (szavazhat az önkormányzati és európai választásokon, utazási kedvezményt igényelhet), de a közösségnek is előnyös (a város a lakosság száma alapján igényelhet pénzt a kormánytól).

Ez valójában nem egy kártya, a lakcímigazolás egy A4-es lap, 3 hónapig érvényes. Meghosszabbítani, vagy újat kérni csak az esetben kell, ha valamilyen ügy intézéséhez szükséges, pl. rezidens kártya igényléséhez. 

Amennyiben későbbiekben lesz digitális aláírásunk, a továbbiakban az internetről is le tudjuk tölteni, majd kinyomtatni. Ez egy gyors, azonnali eredmény és díjat sem kell fizetni. 

Ügyintézési idő önkormányzatoktól eltérő, van hol azonnal megkaphatjuk, de  pl. Puerto de la Cruzban 5 hét is kevés volt a kiállításához. 


Kapcsolat

E-mail: 5d4d26e87bf4163375a3b800e279f4b0

Szavazás

Melyik állítás igaz rád ?

Szavazok

Hírek - Blog