Tenerife csak magyarul

Utazási kedvezmény

Rezidens kedvezményre vagy jogosult repülőgép-, hajó- és kompjáratokra

✈️ ???? A rezidensek kedvezményét a szigetcsoporton belüli közvetlen járatokon, valamint a szárazföldi és a szigeti repülőterek között veheted igénybe. Amennyiben már van rezidens kártyád, a városházán kérheted a „Regisztrációs igazolás utazáshoz” (Certificado de Empadronamiento Para Viaje) elnevezésű utazási kedvezményre jogosító igazolást.
Vidd magaddal
- személyazonosító igazolványodat, vagy az útleveledet
- rezidens kártyádat,
- lakcím igazolásodat.
Díja kb. 2-3 Euro. Az igazolás 6 hónapig érvényes. Lejárta után, amikor szükséged van rá újat kell igényelned.
Az igazolás birtokában 75% kedvezmény illet meg a Kanári szigetek, Beleár szigetek és Spanyolország közötti repülőgép-, hajó- és kompjáratokra.
Mit tartalmaz és nem tartalmaz a kanári-szigeteki lakosok kedvezménye a szigetek közötti utazásokon?
- A támogatás csak a kanári-szigeteki, baleár-szigeteki illetőségű utasokra vonatkozik.
- Nem vonatkozik a Kanári-szigetek lakóinak a Baleár-szigetek közötti járataira és fordítva.
- Nem vonatkozik azokra a félszigetbeli emberekre, akik a szigetek között akarnak utazni.
- Tengeri szállítás esetén a jármű nem támogatott.
- Nem vonatkozik a kedvezmény az adókra és kezelési költségekre.
Online járatfoglaláskor általában még az első oldalon ki kell választani a rezidens státusz lehetőségét. Legtöbb légitársaság online ellenőrzi a nemzeti adatbázist. Ha a beazonosítás sikeres, nem kell mást tenni. Amennyiben ez valami miatt (helyesírási hiba a névben, kihagyott középső név) nem sikerül, a papír alapú igazolást kell bemutatni az utazásnál.
Sikeres azonosítás esetén is ajánlott a papírt magunknál tartani, az esetleges problémák elkerülése érdekében.
Érdekesség:
2020-ban a spanyol Nemzeti piac és verseny Bizottság (CNMC) vizsgálta az utazási kedvezmény három évvel ez előtti megemelésének hatását és burkoltan annak módosítását, valamilyen szintű megnyirbálását javasolta.
Tudni illik, a bónusz emelése után erőteljesen megnőtt a kereslet a félszigetre tartó járatokon mivel az utazás olcsóbb lett. És már tudjuk, hogy minél nagyobb a kereslet, annál magasabb az ár, így az állami kiadás is megnövekedett a repülőgép társaságok áremelésének következtében.
Román Rodríguez a Kanári-szigetek kormányának alelnöke megvédte a kanári-szigeteki lakosokat, mondván szigetek állampolgárságának ez joga, mivel számukra a repülőgép és a hajó elengedhetetlen közlekedési eszköz, és nem szeszély.
Rodríguez szerint a CNMC azért van, hogy megakadályozza a piac torzulását , felügyelje, ellenőrizze, tanácsot adjon, és adott esetben szankcionálja a rossz gyakorlatokat, és ne a felhasználókat hibáztassa.

Kapcsolat

E-mail: 5d4d26e87bf4163375a3b800e279f4b0

Szavazás

Melyik állítás igaz rád ?

Szavazok

Hírek - Blog