Autóbérlés

Az autóbérlés a gyakorlatban nagyon egyszerű, ha még kiutazás előtt bonyolítod az adminisztráció nagy részét. A rentalcars.com oldalon számtalan cég ajánlata közül tudsz választani. Hogy melyiket? Erről eltérőek a vélemények. Ha felteszed a kérdést valamelyik csoportban, mindegyik mellett van pro és kontra ugyanarra a társaságra. Vannak elégedett és kevésbé pozitív vélemények is.

Amit tudok, sok évvel ezelőtt egy hotel közeli, neve sincs irodában béreltünk 1-1 napra autót, semmi problémánk nem volt vele.

Két évvel ezelőtt két hétre a rentalcars.com oldalon választottunk egy (VW Polo, vagy hasonló) autót a „TopCar” nevű cégtől. Kaptunk egy „hasonló” Skoda Fabiát, sértetlen állapotban, tisztán, kevés kilómétert futottat. Miért választottuk a TopCar-t?   

    1. Irodájuk a repülőtér terminálján belül van. Az iroda ablakai mind a tranzit részre, mind a külső csarnokra is nyitottak. (Vannak olyan szolgáltatók, akik reptéri transzferjárattal viszik a ügyfelet az irodájukba. Pl. Avis, Orlando Budget, Keddy)
    2. Tele-tele az üzemanyagpolitikája. Azaz tele tankkal kaptuk meg az autót és tele tankkal kell visszaadni. Bár úgy nézem, hogy ma már szinte mindenki ezt a gyakorlatot követi. 
    3. A második vezetőért nem számítottak fel külön díjat. (ilyen még pl. a Goldkar, Hertz, Inter Rent, Orlandó is)
    4. Jó volt a vásárlói vélemény pontszám, magas véleményt nyilvánítói létszám mellett.

Reptéren megérkezéskor, amíg férjem a csomagra várt, én még a tranzitban azonnal a pulthoz mentem. Így elsők között kerülhettem az ügyintézőhöz az otthon kinyomtatott megrendelővel. Pár perc alatt a kezemben volt az autó kulcsa. Ezt követően már csak a kocsi megkeresése volt hátra a terminállal szemben lévő hatalmas parkolóban.

Az autó visszaszolgáltatása még ennyi időt sem vett igénybe. Odamentünk, ahonnan elvittük, egy hölgy elvette a kulcsot és kész. Ami furcsa volt, hogy nem kaptunk semmit a visszaadásról. Ezért körbe fotóztuk az autót a későbbi problémák elkerülése érdekében.

300 euró kauciót a bankkártyáról átvételkor leemelték. Az autó leadásakor szinte azonnal vissza is került számlánkra a pénz.

Az a kitétel, hogy törésbiztosítás van az árban, ne tévesszen meg senkit, ez nem azonos a mi fogalmaink szerinti cascoval. A „casco” igényért keményen fizetni kell. Ez a plusz költség kb. a bérleti díj 50-60%-a is lehet.

Megjegyzendő, több magyar magánszemély és vállalkozás is kínál autóbérlési lehetőséget, akiknél szállást, kirándulást és egyéb szabadidős programokat is igénybe lehet venni. Ezeket nagy körültekintéssel, megfelelő referenciák alapján érdemes bevállalni.

Akik ezt vállalkozás keretin belül, professzionális módon csinálják, ők Sajtos Gábor és Visnyei Krisztina: holidayintenerife.eu

5+1 jótanácsért kattints ide!

Mi az amit a teljeskörű biztosítás megfizetése esetén kapsz? Kattints ide!