Üzenőfal

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#17 - Károly2024.04.20. 14:49

Szia, olyan kérdésem lenne, hogy van közvetlen járat a déli reptérről Peurto de la Cruz-ba? Ha kijövök a reptérről, hogy találom meg? Ill, ha ketten megyünk, oda-vissza, akkor 40 euró elég lesz rá? Köszönöm!

Válasz:

Közvetlen járat száma 343. Déli reptér és Puerto de la Cruz közötti ár Titsa kártyával 9,55 euró, tehát oda-vissza 2 személynek elég a 40 euró feltöltés. De előtte 2 euróért egy kártyát kell venni az automatából, utána töltés. Egy kártya elég, de a gépkocsivezetőnek kell mondani, hogy 2 fő, utána érinteni.
Ha nincs kártya a teljes ár 13,55 euró. Kp, vagy bankkártával lehet fizetni a buszon.
Viszont, sajnos közvetlen 343-as csak 4 pár közlekedik naponta, így nem biztos, hogy megfelelő lesz annak ideje az érkezéshes viszonyítva. Mellékelem a menetrendet. Az autópályás dugók miatt általában késik.

Másik lehetőség: a reptértől a 10-es busszal (30 percenként indul, gyorsjárat) Santa Cruzig, onnan a 102 vagy 103-as megy Puertoba. Santa Cruzban a leszállás és az indulás között csak pár méter távolság van, tehát nem kell keresgélni.

Reptéri terminálból kilépve balra az a zöld doboz a jegy- és kártya automata. Fotó mellékelve. A zöld oszlopokon rajta van a busz száma, így lehet tudni, hogy hol kell sorba állni. Az oszlopon van egy QR kód is, azzal meg lehet tudni, hogy melyik busznak mikorra várható az érkezése.
Remélem érthető és tudtam segíteni.

üdv. Scher Ernesztin
Mellékleteket e-mail címére elküldtem: edf67402cf1b53efa0ac8a8ab73d2364

#16 - Fekecs Attila2024.02.07. 21:16

Üdvözlöm! Olvastam a blogban a buszos utazáshoz a TEN+ turisztika kártyát. a heti bérlet korlátlan utazásra érvényes?
Elöre is köszönöm válaszát!


Válasz:
Igen, korlátlan. Bár úgy gondolom, ha valaki pl. 1 hétre megy nyaralni, vélhetően nem minden nap fog buszozni, ezért az alkalmankénti napi kártya kifizetődőbb lehet.
Üdv. Ernesztin

#15 - Tomás2023.11.10. 19:34

Üdv!
Januártól két hónapra keresek kiadó studiót Puerto de la Cruzban.
Ha valaki tud ilyenről, kérem emilezzen.

#14 - Győrvári Tibor2023.09.22. 14:34

Kedves Lajos,
Szeretnék ingatlant vásárolni, eleinte leginkább Airbnb befektetésre, de persze én is kijárnék, pár év múlva nyugdíjhoz közeledve egyre többet lennék ott.
Kérdésem a befektetés részével kapcsolatos. Az ügynökségek, akik kezelik a kiadást, takarítást stb, milyen költségeket számláznak? kb mekkora értékben?
Segítségét előre is köszönöm.
Tibor

#13 - Major Judit2023.09.13. 18:59

Ingatlant szeretnék Tenerifén vásárolni, házas vagyok de csak az én nevemre szeretnénk. Igaz az hogy Spanyolországban a férj tulajdonjogát is bejegyzik az ingatlanra?
Köszönöm

Üdvözlöm!

Kérik a házassági anyakönyvi kivonatot, belekerül az adás-vételi szerződésbe a házastárs neve. Ennek ellenére nem válik tulajdonossá, ha csak egy névre szeretnének vásárolni. Jelentősége vélhetően öröklés, vagy vagyonmegosztási per esetén van.

#12 - Katalin pek kovacsne2023.03.26. 16:05

Szeretnek venni egy kèt szobáslakást. TENERIFÈN vagy egy masik sziget Canaria.olcson.

Válasz:
Lakásbérlésben, vásárlásban ajánlom a honlapomon is megtalálható Bodó Viktóriát.
https://www.sernesztin.hu/ajanlom-vikit-/
Ő vállalja a szükséges ügyintézést is.
Weboldalam csak tájékoztató jellegű. Próbáltam összeszedni a különböző infókat, ill. saját tapasztalataimat írtam le. Ez egy kis áttekintést ad, hogy mi a teendő, de tevékenyen ebben nem tudok segíteni, hiszen mi is Viktória segítségével tettük meg az első lépéseket.

#11 - Solymos Ákos Béla2023.03.07. 18:09

Kedves Scher Lajos!
Örülök, hogy sikerült álmodat megvalósítani. Kívánok sok sikert és jó egészséget neked és családodnak. Baráti üdvözlettel:Solymos Ákos

Kedves Ákos!
Köszönjük a jókívánságokat. Üdvözlettel.

#10 - Herceg Zsolt2022.11.22. 13:08

Szeretnék le telepedni. A családommal 2 gyerek. Kis lány és egy kis fiú. Szeretnék munka lehetőséget. Sajnos a nyelvet nem tudom. Mi a tehendõ??? Tudsegite meg köszönöm

Kedves Herceg Zsolt!

Mi nyugdíjasként költöztünk a szigetre, nulla nyelvtudással. Ezért sajnos munka ügyben nekem is csak a különböző csoportokban olvasott információim vannak, melyek nem túl biztatóak. A spanyol nyelv szinte elengedhetetlen a munkavállalásnál. Vendéglátásban a déli részen még az angol, kevésbé a német talán elmegy. Munkalehetőség elég korlátozott, javadalmazás alatta marad a többi nyugati országhoz képest. Ennek ellenére sokan belevágnak és van akinek sikerül is.
Lakásbérlésben, vásárlásban ajánlom a honlapomon is megtalálható Bodó Viktóriát. Ő vállalja a szükséges ügyintézést is.
Weboldalam csak tájékoztató jellegű. Próbáltam összeszedni a különböző infókat, ill. saját tapasztalataimat írtam le. Ez egy kis áttekintést ad, hogy mi a teendő, de tevékenyen ebben nem tudok segíteni, hiszen mi is Viktória segítségével tettük meg az első lépéseket.
Javaslom, hogy regisztráljon különböző tenerifés FB csoportokban és ott legörgetve talán választ talál kérdéseire, ill. konkrét kérdést Ön is megfogalmazhat. Pl.: „Tenerifei magyarok segítenek” vagy a „Tenerifei magyarok csoportja”. És még vannak továbbiak is. Keresgélés közben feldobja a google is.

Amennyiben belevágnak, sikeres új életkezdést kívánok.

Üdvözlettel:
Ernesztin

#9 - Dr. Tilinger István2022.09.14. 12:50

A CICAR-t ajánlom. Nem kértek előleget, sem hitelkártyát, sem kauciót. A parkolójuk a kijárattól 100 m-re van. Átvételnél körbefotóztam az autót és az üzemanyagszintet a km.-állással, de visszavételnél egyiket sem nézték. Amikor az ügyfélszolgálaton leadtam a kulcsot, rákérdeztem megnézik-e a kocsit, csak mosolyogva elbúcsúzott. Megbízható, ügyfélbarát cég.

#8 - Viktor Kappel2022.08.01. 00:51

Köszönöm, az ivóvízzel kapcsolatos infót és egyúttal szeretném azt is megkérdezni, hogy mire számíthatunk a szúnyogokkal kapcsolatban. Készüljünk-e szúnyogriasztókkal, bogárírtókkal az utazáshoz szükséges eszközök összekészítése során.

Válasz Viktor részére!

Télen nincsenek szúnyogok. Egyébként bármelyik szupermarketben kapható szúnyog- és bogárriasztó is, ha szükség lenne rá.