„A Kanári-szigeteknek van határa” mottója a helyi lakosok demonstrációjának.

2024.04.16.

Április 20-án öt sziget számtalan városára kiterjedő tüntetést tartanak. Tenerife is tele van turistákkal. Ezért „történelmi” tiltakozásra készülnek a sziget túlzsúfoltsága ellen.

A szerveződő megmozdulás Tenerife szigetének felhívásaként indult, mára szinte az egész szigetcsoportra kiterjedt, és már öt sziget csatlakozott, és saját demonstrációkat fog tartani a fejlesztő modell ellen annak érdekében, hogy korlátozzák a külföldieknek történő lakáseladásokat, vezessenek be idegenforgalmi adót és hagyjanak jóvá az ágazatra vonatkozó moratóriumot.
A szervezők a szigetek természeti területeinek fokozott védelmét is kérik, így a tüntetések – a szervezők szerint – nem a turizmus vagy a turisták ellen, hanem a szigetek telítettsége és a növekedés ellen védekező intézkedések hiánya ellen irányulnak.
A tiltakozás azon politikusok és pártok ellen is irányul, akik azt hangoztatják, hogy tovább kell növelni a turizmus volumenét, mindig a jólét és a munkahelyteremtés ürügyén. Ugyanakkor a Kanári-szigeteken a második legalacsonyabbak a fizetések Spanyolországban, és a lakosság több mint 33%-át fenyegeti a szegénység. Szintén azokkal a közintézményekkel szemben, akik vízügyi, lakhatási vagy energiaügyi veszélyhelyzetet hirdetnek, miközben évente több mint 16 millió embert bátorítanak a szigetek látogatására a növekedéssel egy időben.
Falra festett üzenet: „nyomorúságom, a te paradicsomod”
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!