Miért csak magyarul?

Hogy miért?

Mert spanyolul nem tudok. Tenerifén a spanyolok pedig nem beszélnek csak spanyolul. Néhány turisztikailag frekventált részen, hotelben, étteremben, kávézóban előfordul az angolul, vagy németül tudó, de hivatalokban, rendőrségen, orvosi rendelőkben egyáltalán nem.
Persze miért is kellene, hiszen ők itthon vannak, aki pedig Tenerifén szeretne élni, az tanuljon meg az ő nyelvükön beszélni.

Bizonyára igaz az a mondás, hogy annyi ember vagy, ahány nyelven beszélsz. Sajnos, mi korunkból adódóan nem voltunk rákényszerítve, presszionálva a nyelvek tanulására. Így aztán az oroszt elfeledve, maradt a „little english” és a még kevesebb német.  Ezzel nagyon jól elboldogultunk utazásaink során, amikor kávét vagy sört szerettünk volna rendelni. Viszont amikor a mindennapi problémákat kell megoldani, már nehézségekbe ütközünk.

Mi a megoldás? Nagyon gyorsan megtanulni a spanyolt. Ez egy fiatalnak minden bizonnyal nem akkora feladat. Talán egyszer mi is eljutunk ide. Egyelőre még nem tartunk itt.

Vagy: találni egy segítőt, aki, ha nem is teljesen önzetlenük, de készségesen segít az ügyek intézésében. Mert ha valaki itt akar élni, vagy akár csak időnként hosszabb ideig itt tartózkodni, „ügy” az van elég.

Nekünk szerencsénk volt, az ingatlan vásárlása kapcsán megismertük Vikit.